Trenutno se nalazite na: O Tele2 / Za medije

O Tele2

Objave za medije
2016-08-29 11:42:58

Jasmina Zubić, nova članica Uprave i glavna financijska direktorica Tele2 Hrvatska

Jasmina Zubić je imenovana članicom Uprave i novom glavnom financijskom direktoricom Tele2 Hrvatska, a novu funkciju preuzet će od 1. rujna ove godine.

Jasmina Zubić posjeduje višegodišnje iskustvo na područjima financija i upravljanja (menadžmenta) koje je stekla na pozicijama voditeljice Odjela računovodstva kao i glavne financijske direktorice tvrtke Tifon d.o.o. nakon čega je imenovana predsjednicom Uprave tvrtke. Funkciju predsjednice Uprave tvrtke Tifon d.o.o. obnašala je zadnje četiri i pol godine. Osim izvrsnog poznavanja financija, Jasmina donosi i značajno iskustvo u konzaltingu, naročito u području revizije i financijskog savjetovanja stečenog u PwC Hrvatska.

"Veliko mi je zadovoljstvo preuzeti funkciju glavne financijske direktorice Tele2 Hrvatska. Preuzimanje ove pozicije predstavlja jedan novi izazov budući da se Tele2 u Hrvatskoj pozicionirao kao izazivač na telekom tržištu, no isto tako vjerujem da ću svojim iskustvom i načinom rada doprinijeti daljnjem razvoju tvrtke", rekla je Jasmina Zubić, nova glavna financijska direktorica Tele2 Hrvatska.

"Veseli me što se Jasmina priključila našem Tele2 timu i ovim putem joj želim srdačnu dobrodošlicu. S obzirom na njeno sveobuhvatno znanje i bogato iskustvo siguran sam da će se sjajno uklopiti i pomoći nam dodatno unaprijediti naše poslovanje na hrvatskom tržištu", izjavio je Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska.

2016-08-25 11:40:00

Svakog ti mjeseca tijekom godine dajemo jednu gigu prometa ekstra

- Dodatni 1 GB podatkovnog prometa, čak 12 mjeseci, na najkvalitetnijoj 4G mreži. - Atraktivne cijene 4G smartphonea. - Fleksibilne Surf slagalice za surfanje, razgovore i poruke.

Nova ponuda iz Tele2 omogućava dodatnih 1 GB podatkovnog prometa mjesečno kroz sljedećih 12 mjeseci svim postojećim i novim korisnicima Tele2 bonova koji kupe bilo koji 4G smartphone iz Tele2 ponude do 31.10.2016. i aktiviraju jednu od Tele2 Surf slagalica. Za potpuno uživanje  u odličnoj 4G mreži, ova ponuda korisnicima omogućuje ugodnije surfanje odabirom jednog od 4G uređaja iz široke Tele2 ponude, a tu je i dodatnih 1GB prometa kojeg nikad nije previše. Tele2 je svojim korisnicima pripremio dva atraktivna 4G smartphone uređaja po super cijeni: Coolpad Porto S 5" po cijeni od 699 kuna te Alcatel Pixi4 6" po cijeni od 1099 kuna.

Uz vrhunske 4G uređaje korisnici mogu birati između Surf slagalica s 1, 2 ili 3 GB podatkovnog prometa, uz koje dodaju 1000 jedinica minuta i SMS poruka u Surf slagalicama ili 2000 jedinica u Surf plus slagalicama.

Za još bolje iskustvo korištenja najkvalitetnije Tele2 4G mreže, što je potvrđeno najboljim rezultatom u testu kvalitete podatkovnih usluga prema neovisnom testiranju tvrtke P3 Communications,  idealna je Surf 3 slagalica sa 3 GB podatkovnog prometa (uz dodatni 1 GB prvih 12 mjeseci), 1000 jedinica za razgovore i poruke.

2016-08-25 11:30:00

Ekipna ušteda na Ekipnoj tarifi

- 2 do 4 člana ekipe neograničeno pričaju i šalju SMS poruke prema svima za samo 150 kn mjesečno - Svaki član ekipe bira i troši svoj podatkovni paket - Odličan 4G smartphone uređaj za svakog člana već od 1 kn odmah, a ostatak na rate

Tele2 je konceptom koji nudi potpunu fleksibilnost i jednostavnost uz najbolju cijenu korisnicima ponudio novu EKIPNU tarifu koja im omogućuje dodatnu uštedu. Svaka ekipa neograničeno komunicira i pritom štedi na EKIPNOJ tarifi, bez obzira radi li se o obitelji, malom poduzeću ili prijateljima - bitno je da su ekipa.

Kako bi se mogli koristiti novom Tele2 EKIPNOM tarifom 2 do 4 člana se moraju udružiti u ekipu i tada mogu za samo 150 kn mjesečno neograničeno razgovarati i slati SMS poruke između sebe i prema drugima dok podatkovni paket biraju i troše odvojeno, bez straha da će bilo koji član ekipe iskoristi sve gigabajte. Ova ponuda posebno je interesantna obiteljima koje na ovaj način zajednički štede, a jedan nositelj ima potpunu kontrolu troškova za sve članove obitelji. Jednako tako udružiti se mogu i prijatelji, a ponuda je dostupna i poslovnim korisnicima te je kao takva izrazito zanimljiva manjim tvrtkama, obrtnicima, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima odnosno svim poslovnim subjektima koji su u potrazi za uštedom i fleksibilnim ponudama.

Tele2 je s novom EKIPNOM tarifom ponovno odgovorio na potrebe korisnika koji traže fleksibilnost, potpunu slobodu te dodatnu uštedu u komunikaciji. Korisnici zadržavaju kontrolu troškova kroz jednostavno upravljanje svojom Tele2 EKIPNOM tarifom u modernoj korisničkoj aplikaciji MojTele2. EKIPNU tarifu mogu koristiti  novi i postojeći pretplatnicima, kao i korisnici Tele2 bonova koji prelaze na pretplatu.

U sklopu nove ponude i za još bolje iskustvo korištenja najkvalitetnije Tele2 4G mreže, što je potvrđeno najboljim rezultatom u testu kvalitete podatkovnih usluga prema neovisnom testiranju tvrtke P3 Communications, Tele2 je pripremio atraktivnu ponudu s čak četiri 4G smartphone uređaja, ponešto za svakoga u ekipi. Korisnik koji prenese broj u Tele2 mrežu za svaki ponuđeni smartphone plaća samo 1 kn odmah, a ostatak na rate.

Ističemo super elegantni Huawei P8 lite s 5-inčnim HD zaslonom za 30 kn mjesečno, zatim ultra tanki Huawei P9 Lite s 5,2-inčnim zaslonom za samo 50 kn mjesečno, izvrstan Samsung Galaxy J3 (2016) s 5-inčnim Super AMOLED zaslonom za tek 30 kn mjesečno te za fotografiranje vrhunski Samsung Galaxy J5 (2016) s 5,2-inčnim Super AMOLED zaslonom za 50 kn mjesečno.

2016-07-21 09:20:00

Tele2 Hrvatska u drugom kvartalu 2016. ostvario rast prihoda od 11 posto

Tele2 AB, (Tele2) (NASDAQ OMX u Stockholmu: TEL2 A i B TEL2) danas je objavio konsolidirane rezultate poslovanja za drugi kvartal 2016. godine. Tele2 Hrvatska ostvario je porast neto prodaje za 11 posto na 299 milijuna kuna u drugom kvartalu 2016.

"Rezultati drugog kvartala nastavak su pozitivnog trenda kojeg smo već iskusili krajem prvog kvartala. Naša "Value Champion" strategija i pozicioniranje, u kombinaciji s kontinuiranim fokusom na pružanje najboljih rješenja mobilnih bežičnih tehnologija i neprestano preispitivanje troškovne strukture, osigurat će trajnu i održivu vrijednost, kako našim korisnicima tako i dioničarima. Budući da smo danas prisutni s 4G uslugom na svim tržištima na kojima poslujemo, uvjereni smo da ćemo i u budućnosti biti uspješni u pogledu rasta i monetizacije podatkovnog prometa, što se posebno očituje u baltičkim zemljama", izjavila je Allison Kirkby, predsjednica Uprave Tele2 AB.

Rast korisnika postpaid usluga iz prvog kvartala 2016. godine nastavio se i u drugom kvartalu 2016. godine te je neto prirast korisnika iznosio 23000 (19000), što je rezultat vrlo pozitivne reakcije korisnika na novi, redizajnirani portfelj tarifa za pretplatnike.

Zahvaljujući većem prihodu od prodaje opreme, društvo Tele2 Hrvatska je u drugom kvartalu 2016. godine ostvarilo porast ukupnih prihoda za 11 posto te su oni iznosili 299 (270) milijuna kuna.

U odnosu na isto razdoblje prošle godine, prihodi od krajnjih korisnika su stabilni i iznose 170 (171) milijuna kuna.

Veći troškovi naknada za radiofrekvencijski spektar su i u ovom kvartalu negativno utjecali na kvartalnu dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) koja iznosi 16 (28) milijuna kuna.

U drugom kvartalu, društvo Tele2 se usredotočilo na širenje svoje ponude na segment pristupa internetu velikih brzina. Nova usluga "Pokućni internet" temelji se na najmodernijoj 4G infrastrukturi, dostupnoj diljem zemlje, a koja, u usporedbi s klasičnim, sporijim internetom putem fiksne linije, pruža odlično korisničko iskustvo. Prve reakcije korisnika na ponudu  kao i na kvalitetu usluge iznimno su dobre.

Također, u drugom kvartalu 2016. tvrtka P3 communications, vodeća europska kompanija koja provodi nezavisna istraživanja kvalitete mreža provela je istraživanje kvalitete mobilnih mreža,  u kojem je u ukupnim rezultatima društvo Tele2 Hrvatska ostvarilo visokih  828 bodova (od mogućih 1000), odnosno svega 5 bodova manje od operatora s najboljim rezultatom u istraživanju. Nadalje, prema istom istraživanju, društvo Tele2 je ostvarilo najbolji rezultat u kategoriji kvalitete podatkovnih usluga s ukupnih 492 bodova (od mogućih 600).

"U drugom kvartalu 2016. godine smo nastavili s uvođenjem noviteta i unapređenjem naše ponude. Cilj nam je korisnicima pružiti kvalitetnu uslugu po privlačnim cijenama te fleksibilnost u odabiru, jednostavnost u korištenju i potpunu kontrolu troškova. Raduje me da sve veći broj korisnika, kako privatnih tako i poslovnih, prepoznaje vrijednost ovakvog pristupa te odabire Tele2 za svog primarnog pružatelja usluga mobilne telefonije.

U istraživanju koje je provela tvrtka P3 Communications smo ostvarili najveći broj bodova u kategoriji podatkovnih usluga, što je potvrda da je Tele2 itekako spreman odgovoriti na zahtjeve i očekivanja svakog korisnika. To je posebice važno ako uzmemo u obzir da današnji korisnici sve više očekuju i zahtijevaju brzi pristup internetu s bilo kojeg mjesta i u bilo koje vrijeme", rekao je predsjednik Uprave Tele2 Viktor Pavlinić.

2016-06-16 08:27:43

Svaki mjesec gigabajti po vašoj mjeri

Korisnici Tele2 mijenjaju svoju tarifu svaki mjesec, kako im odgovara, bez naknade za promjenu tarife.

S konceptom koji nudi potpunu fleksibilnost i jednostavnost korisnicima, uz najbolju cijenu, Tele2 nudi tarife u kojima korisnici sami biraju koliko razgovora i poruka te podatkovnog prometa žele koristiti, dajući im slobodu da uistinu stvore svoju tarifu. A da bi takva i ostala, pakete podatkovnog prometa iz tarife korisnici mogu mijenjati svaki mjesec, prema potrebi i bez dodatnih naknada, u samo nekoliko jednostavnih klikova na novom, modernom korisničkom portalu i aplikaciji MojTele2.

U sklopu nove ponude i za još bolje iskustvo korištenja Tele2 4G mreže, kojom je pokriveno 90% populacije, Tele2 je pripremio atraktivnu ponudu čak tri 4G smartphone uređaja gdje korisnik plaća samo 1 kn odmah, a ostatak na rate. Riječ je o super elegantnom i samo 7,7 mm tankom uređaju Huawei P8lite za 35 kn mjesečno, zatim smartphoneu LG X screen s čak dva ekrana za samo 50 kn mjesečno i izvrsnom Samsung Galaxy J7 (2016.) uređaju s 5,5“ Super AMOLED ekranom za tek 75 kn mjesečno.

1 ... 2 ... 3