Kontakt

 
Kontakt
Trenutno se nalazite na: Podrška korisnicima / / Često postavljana pitanja

Rezultati pretraživanja

Najčešća pitanja

Kako mogu postati korisnik Tele2 poslovne tarife?

Kako biste postali poslovni korisnik Tele2 usluge dovoljno je da nazovete broj Službe za podršku poslovnim korisnicima 095 1000 500 te agentu ostavite podatke o poduzeću i kontakt osobi kako bi ju mogao kontaktirati Tele2 predstavnik prodaje, ili da ispunite obrazac prijave ovdje.

Tarife za poslovne korisnike dostupne su i na svim Tele2 prodajnim mjestima.

Kolika je naknada za uključenje i koliko traje pretplatnički ugovor?

Bez kupovine mobilnog telefona naknada za uključenje iznosi 0,95 kn i nema obaveznog trajanja ugovora. 

Što je Naknada za pristup mreži?

Naknada za pristup mreži se uvodi zbog Vladinih mjera kroz koju su značajno povećali jednu od godišnjih naknada za uporabu radio frekvencijskog spektra u mobilnoj mreži.

Koji su mi dokumenti potrebni za zasnivanje pretplatničkog odnosa za poslovne korisnike?

Za pravne subjekte registrirane kod trgovačkog suda (d.o.o., d.d.) potrebni su:

- Izvadak iz Trgovačkog registra ne stariji od 30 dana
- Osobna iskaznica ili putovnica osobe koja potpisuje Ugovor
- Ovjera pečatom

Za obrtnike i zanatske radnje potrebni su:

- Preslika Obrtnice ili Rješenja o Obrtu
- Osobna iskaznica ili putovnica osobe koja potpisuje Ugovor
- Ovjera pečatom

Zašto je uvedena Naknada za pristup mreži?

Odluka Vlade o uvođenju povećanja naplate korištenja radio frekvencijskog spektra predstavlja značajan udar na poslovanje Tele2. Radi se o tolikom povećanju godišnjeg troška za frekvencije da bi isti utjecali na općenito poslovanje Tele2. Kako bi se očuvala radna mjesta i daljnja ulaganja u Hrvatskoj kao i mogućnost nuđenja povoljnih mobilnih usluga svima, Tele2 uvodi spomenutu naknadu.

Koliko najmanje/najviše priključaka (pretplatničkih linija) mogu koristiti kao poslovni korisnik?

Na Tele2 prodajnom mjestu poslovni korisnik može ugovoriti najviše 30 pretplatničkih odnosa.
Korisnik koji na nekoj od navedenih lokacija ugovara do 5 pretplatničkih odnosa može imati 2 priključka s tarifom Revolucija 350, Unlimited Business 300, Unlimited Business 400, Revolucija Plus, Mix tarifom 300 ili Mix tarifom 400, a poslovni korisnik koji ugovara do 10 pretplatničkih odnosa može imati tri priključka s tarifom Revolucija 350, Unlimited Business 300, Unlimited Business 400, Revolucija Plus, Mix tarifom 300 ili Mix tarifom 400.

Za ugovaranje većeg broja pretplatničkih odnosa ili većeg broja priključaka s Mix tarifom 300, Mix tarifom 400, Unlimited Business 300, Revolucija Plus i Revolucija 350 tarifom potrebno je obratiti se Tele2 Službi za korisnike.

Koliko iznosi Naknada za pristup mreži?

Jedinstvena naknada za pristup mreži za sve privatne i poslovne pretplatnike iznosi 8 kn + PDV.
Naknada za korisnike bonova iznosi 10% na postojeće vrijednosti bona. Na primjer, dosadašnji bon od 25 kn korisnik će ubuduće plaćati 27,50 kn (25 kn na računu i 2,50 kn naknada).

Mogu li postati Tele2 poslovni korisnik bez kupovine mobilnih uređaja?

Da. Ukoliko vam nisu potrebni mobilni uređaji, sklapate ugovor na neodređeno vrijeme, što znači da nemate obveznog trajanja pretplatničkog ugovora.

Na koje se tarife odnosi ova Naknada?

Odnosi se na sve pretplatničke tarife i tarife za korisnike bonove.

Obvezujem li se pri sklapanju ugovora na određeno trajanje ugovora?

Za one pretplatničke linije za koje niste kupili mobilni telefon ne postoji obvezno trajanje pretplatničkog ugovora. 

Opcija uređaj je usluga koja omogućava Tele2 pretplatnicima kupnju mobilnog uređaja po povoljnijim uvjetima, "na rate", i to preko Tele2 računa. Mobilni uređaj (telefon) "na rate" plaća se preko ugovaranja dodatne mjesečne naknade za Opciju uređaj, koja se naplaćuje povrh tarifne naknade na Tele2 računu. Opciju uređaj moguće je ugovoriti isključivo na 24 mjeseca.

Više informacija potražite u cjeniku telefona.

Koliko mobilnih uređaja mogu kupiti po povlaštenim cijenama?

Maksimalni broj mobilnih uređaja jednak je broju pretplatničkih linija za koje ste potpisali ugovor. Dakle, za svaku pretplatničku liniju moguće je kupiti i jedan mobilni uređaj.

Mogu li kombinirati različite poslovne tarife?

Možete odabrati Business Mix tarife i kombinirati ih unutar tvrtke ili samo Super Business tarife.
Business Mix tarife za već od 50 kn mjesečne naknade donose po 150 minuta i SMS poruka prema svim mrežama, 250 MB podatkovnog prometa te potpuno besplatne razgovore unutar tvrtke. Saznajte više o Business Mix tarifama.


Timske Super Business tarife pružaju super velike pakete besplatnih minuta, SMS poruka i podatkovnog prometa koje zajednički dijele vaši zaposlenici tvrtke. Super veliki paketi minuta, poruka i podatkovnog prometa uključeni su u iznos minimalne mjesečne potrošnje koji plaća tvrtka. Međusobni razgovori unutar tvrtke na ovim tarifama su besplatni - korisnici tarife razgovaraju po 0 kn/min u domaćem prometu, bez naknade za uspostavu poziva. Saznajte više o tarifama Super Business.

Mogu li umanjiti minimalnu mjesečnu naknadu za vrijeme trajanja ugovorne obveze?

Sve mogućnosti mijenjanja tarifa obzirom na obvezno trajanje ugovora i visinu minimalne mjesečne naknade pogledajte u dokumentu Pravila promjena tarifa za Tele2 pretplatnike

Kako mogu postati Tele2 pretplatnik?

Pretplatnički odnos zasnivate osobnim dolaskom u Tele2 centar ili na Tele2 ovlašteno prodajno mjesto te uz predočenje osobnih dokumenata popunjavate Zahtjev za zasnivanje pretplatničkog odnosa ili Zahtjev za prijenosom broja u Tele2.

Pretplatnik možete postati i online kupovinom putem web-a. U tom je slučaju potrebno uploadati presliku osobne iskaznice kako bismo procesuirali narudžbu.

Na Zahtjevu su navedeni svi detalji o tarifnom modelu za kojeg ste potpisali ugovor, o mobilnom uređaju kojeg ste kupili i sl.

Kako postati Tele2 korisnik bonova?

Tele2 korisnik bonova postajete kupnjom Tele2 start paketa na jednom od mnogih Tele2 centara i ovlaštenih prodajnih mjesta ili prijenosom broja u Tele2 mrežu.

Popis prodajnih mjesta možete pronaći ovdje.

Iskoristite niže cijene start paketa s mobilnim uređajem u Tele2 web shopu, odnosno kupovinom online.

Je li to isto kao i VPN?

Isto kao i u VPN-u možete razgovarati unutar vaše tvrtke za 0 kn.

Tele2 VPN usluga omogućuje vam besplatno pozivanje unutar tvrtke i mogućnost kratkog biranja - između mobilnih ili mobilnih i fiksnih uredskih brojeva tvrtke (koji se nalaze u Metronet mreži). 

Između različitih profila odaberite onaj koji najbolje odgovara korisniku pojedinog priključka, uz mogućnost zabrane pozivanja s mobitela na određene grupe brojeva.
 
Za tvrtke i obrte s 5 ili više priključaka.

Za više informacija nazovite 095 1000 500 ili pošaljite upit na kontakt obrazac, nakon čega će vas kontaktirati naš prodajni predstavnik. VPN uslugu možete aktivirati i u Tele2 centrima.

Mogu li birati željeni broj ili željeni niz brojeva?

Da. Moguće je odabrati brojeve ili niz brojeva prema vašim željama ili potrebama iz svih nizova osim brojeva koji počinju s 5 i 8 i 9. (095 5…, 095 8…, 095 9…).

Koje je obračunsko razdoblje na Tele2 pretplatničke usluge?

Obračunsko razdoblje je kalendarski mjesec, od 1. do zadnjeg dana u pojedinom mjesecu.

Koji iznos mjesečne naknade plaćam ako postanem korisnik, primjerice, 15-og dana u mjesecu?

Iznos mjesečne naknade u mjesecu aktivacije bit će naplaćen razmjerno danima korištenja tarife u tom mjesecu. Primjerice, ako ste postali pretplatnik 15. u mjesecu, i izabrali ste tarifu koja ima mjesečnu naknadu 100 kn i 100 MB besplatnog podatkovnog prometa uključenog u tarifu, za razdoblje korištenja u mjesecu aktivacije bit će vam naplaćena polovica mjesečne naknade (50 kn) i imat ćete pravo na 50 MB besplatnog podatkovnog prometa.

Kako mogu provjeriti potrošnju unutar svoje pretplatničke tarife?

Za provjeru potrošnje prijavite se na Moj Tele2 portal ili pošaljite besplatnu SMS poruku na broj 13880 s ključnom riječi "TPO". Slanje SMS poruke na broj 13880 ne naplaćuje se u domaćem prometu. Provjera putem SMS poruke moguća je jednom u 24 sata. Poruke za trenutno stanje potrošnje informativnog su karaktera i ne moraju odgovarati stvarnom stanju računa s obzirom na moguća kašnjenja u obračunu.

Na što sve trebam paziti prilikom prijenosa ugovora na drugu tvrtku?

Prilikom prijenosa ugovora sa starog na novog pretplatnika važno je obratiti pažnju na:

1. Prije potpisa Zahtjeva stari pretplatnik ima obvezu platiti sve dospjele račune. 
2. Stari pretplatnik i nakon potpisa Zahtjeva mora i dalje platiti sve račune koji mu stignu na naplatu.
3. Stari pretplatnik obvezuje se platiti pozive učinjene u roamingu do prijenosa broja, a koji mu nisu dospjeli na naplatu s posljednjim računom.

Ukoliko je stari pretplatnik ugovorno vezan, ugovorna obveza s mjesečnom naknadom odnosno minimalnom mjesečnom potrošnjom prenosi se na novog pretplatnika, pa je samim time novi korisnik dužan platiti iznos mjesečne naknade odnosno minimalne mjesečne potrošnje, a stari korisnik samo potrošnju u mjesecu kada je prijenos izvršen. 

Posebne pogodnosti koje je stari korisnik imao neće se prenijeti na novog korisnika. Posebne pogodnosti su: razni popusti, refundacije, kompenzacije, Mukte brojevi ili drugi izvanredni uvjeti korištenja usluga i proizvoda Tele2.

Što su Pravila Tele2 za osiguranje naplate?*

Pravila Tele2 za osiguranje naplate (dalje: Pravila) propisuju kriterije prema kojima se potrošnja pojedinog pretplatnika smatra rizičnom i/ili nenaplativom. Smatrat će se da je potrošnja pretplatnika koji je poslovni korisnik rizična i/ili nenaplativa ako je veća od iznosa koji ovisi o tarifnom modelu koji poslovni pretplatnik koristi, a utvrđuje se prema Tablici 1.

Pravila Tele2 za osiguranje naplate razlikuju se od Osobnog limita mjesečne potrošnje.

Tele2 zadržava pravo, ali ne preuzima i obvezu, privremeno isključiti Tele2 SIM karticu ako Pretplatnik dosegne iznos potrošnje određen sukladno Pravilima Tele2 za osiguranje naplate u tom obračunskom razdoblju. Ukoliko nastupi privremeno isključenje Tele2 SIM kartice, a Pretplatnik želi nastaviti koristiti Tele2 usluge, može kao osiguranje plaćanja uplatiti iznos o kojem će ga  Služba za korisnike informirati prilikom njegova kontakta s istom. Ako Pretplatnik ima više pretplatničkih brojeva u Tele2 mreži, Pravila će se primjenjivati pojedinačno prema svakom od tih brojeva (MSISDN-ova).

Ukoliko prilikom razgovora s Pretplatnikom Služba za korisnike primijeti da se njegova potrošnja povećala, predložit će mu da podnese zahtjev za povećanje iznosa dodijeljenog prema Pravilima. Pretplatnik može zatražiti povećanje iznosa određenog Pravilima jednom u dva mjeseca, a Tele2 zadržava pravo odbiti takav zahtjev u skladu s politikom upravljanja rizikom Tele2.

*Danom stupanja na snagu Pravila Tele2 za osiguranje naplate prestaju važiti Uvjeti Tele2 kreditnog limita. 

Pravila Tele2 za osiguranje naplate (PDF)

Primio sam poruku koja me upozorava da sam dosegnuo dvostruki iznos potrošnje. Zašto sam ju dobio?

Poruka o dvostrukoj potrošnji informativnog je karaktera i obavještava vas da ste u tekućem mjesecu premašili dvostruki iznos ukupnog iznosa računa u odnosu na vašu prosječnu potrošnju u posljednja tri mjeseca. Ukoliko ste Tele2 korisnik kraće od 3 mjeseca, ovu poruku ste dobili jer ste premašili dvostruki iznos vaše mjesečne naknade ili minimalne mjesečne potrošnje tarife koju imate.

Što trebam učiniti kako bih prenio broj u Tele2 mrežu?

Dovoljno je doći u Tele2 centar ili na jedno od ovlaštenih Tele2 prodajnih mjesta, pokazati osobnu iskaznicu i napraviti presliku iste te potpisati potrebne zahtjeve. Podaci na zahtjevu moraju biti identični onima koji se nalaze u sustavu matične mreže, tj. mreže iz koje odlazite.

Prijenos broja nije moguć putem web kupovine - kupovinom putem weba zasniva se ugovor s novim Tele2 brojem. 

Što sve trebam učiniti kako bih prenio broj u Tele2 mrežu?

Dovoljno je doći u Tele2 centar ili na jedno od ovlaštenih Tele2 prodajnih mjesta, pokazati osobnu iskaznicu i napraviti presliku iste te potpisati potrebne zahtjeve. Podaci na zahtjevu moraju biti identični onima koji se nalaze u sustavu matične mreže, tj. mreže iz koje odlazite. Više informacija o prijenosu broja potražite ovdje

Mogu li produljiti ugovor putem web stranice?

Produljenje ugovora putem web stranice moguće je odabirom opcije "Postojeći korisnik" u kupovnom procesu i upisom mobilnog broja za koji želite produljenje ugovora. Nakon zaprimanja narudžbe provjerit ćemo imate li pravo na produljenje, odnosno kupovinu telefona uz produljenje ugovora i procesuirati narudžbu. Ukoliko nemate pravo na produljenje, narudžba će biti odbijena.

Pretplatnik ima pravo na produljenje ukoliko mu je ostalo manje od 90 dana do isteka ugovorne obveze te ako ima plaćene sve pretplatničke račune. 

Za produljenje korisnik može ostvariti individualni popust na web shop cijenu. Popust će biti primijenjen nakon upisa i uspješne validacije mobilnog broja na web stranici. Ukoliko korisnik nema pravo na popust, on se neće primijeniti na web shop cijenu. Ukoliko korisnik ne upiše svoj broj, Tele2 nema obvezu primijeniti popust za kupovinu uz postojeći mobilni broj.

Vaš sam pretplatnik i imam ugovornu obvezu još nekoliko mjeseci. Želio bih kupiti novi uređaj. Kad to mogu učiniti, a da pri kupnji ostvarim pravo na povoljniju cijenu?

Produljenje pretplatničkog ugovora možete napraviti maksimalno 90 dana prije isteka postojećeg ugovora.

Vaš sam pretplatnik i imam ugovornu obvezu još nekoliko mjeseci. Želio bih kupiti novi uređaj. Kad to mogu učiniti, a da pri kupnji ostvarim pravo na povoljniju cijenu?

Produljenje pretplatničkog ugovora možete napraviti maksimalno 90 dana prije isteka postojećeg ugovora.

Koje je obračunsko razdoblje za Tele2 pretplatničke usluge?

Obračunsko razdoblje je kalendarski mjesec, od 1. do zadnjeg dana u pojedinom mjesecu.

Koji iznos mjesečne naknade plaćam ako postanem korisnik, primjerice, 15-og dana u mjesecu?

Iznos mjesečne naknade u mjesecu aktivacije bit će naplaćen razmjerno danima korištenja tarife u tom mjesecu. Primjerice, ako ste postali pretplatnik 15. u mjesecu, i izabrali ste tarifu koja ima mjesečnu naknadu 50 kn i 100 besplatnih SMS poruka uključeno u tarifu, za razdoblje korištenja u mjesecu aktivacije bit će vam naplaćena polovica mjesečne naknade (25 kn) i imat ćete pravo na 50 besplatnih SMS poruka.

Općenito o mobilnom internetu

Tele2 mreža podržava HSPA+, UMTS, EDGE i GPRS mrežnu tehnologiju.

Najveće moguće brzine prijenosa podataka u Tele2 mreži su:

HSPA+ –  do 21 Mbit/s u skidanju podataka, do 1,4 Mbit/s u slanju podataka
GPRS – do 51,2 kbit/s u skidanju podataka, do 51,2 kbit/s u slanju podataka
EDGE – do 236,8 kbit/s u skidanju podataka, do 236,8 kbit/s u slanju podataka

Kartu pokrivenosti UMTS/HSPA signalom provjerite ovdje.

Kolika je cijena start paketa na bonove?

Cijena Tele2 start paketa bez mobilnog uređaja iznosi 20 kn s početnih 20 kn na računu. Cijena Tele2 start paketa bez mobilnog uređaja u web shopu iznosi 50 kuna s 250 kuna uključenih na račun. 

Cijene start paketa s mobilnim uređajem razlikuju se ovisno o odabranom modelu uređaja. Start paketi sa i bez mobilnog uređaja na Tele2 prodajnim mjestima uključuju 3 kune na računu. Start paketi s mobilnim uređajem kupljeni putem Tele2 web shopa uključuju 250 kuna na računu. 

Što je kreditni limit?

Stupanjem na snagu Pravila Tele2 za osiguranje naplate, prestaju važiti Uvjeti Tele2 kreditnog limita.

Pravila Tele2 za osiguranje naplate propisuju kriterije prema kojima se potrošnja pojedinog pretplatnika smatra rizičnom i/ili nenaplativom. Smatrat će se da je potrošnja pretplatnika koji je poslovni korisnik rizična i/ili nenaplativa ako je veća od iznosa koji ovisi o tarifnom modelu koji poslovni pretplatnik koristi, a utvrđuje se prema Tablici 1

Pravila Tele2 za osiguranje naplate razlikuju se od Osobnog limita mjesečne potrošnje.

Tele2 zadržava pravo, ali ne preuzima i obvezu, privremeno isključiti Tele2 SIM karticu ako pretplatnik dosegne iznos potrošnje određen sukladno Pravilima Tele2 za osiguranje naplate u tom obračunskom razdoblju. Ukoliko nastupi privremeno isključenje Tele2 SIM kartice, a pretplatnik želi nastaviti koristiti Tele2 usluge, može kao osiguranje plaćanja uplatiti iznos o kojem će ga Služba za korisnike informirati prilikom njegova kontakta s istom. Ako pretplatnik ima više pretplatničkih brojeva u Tele2 mreži, Pravila će se primjenjivati pojedinačno prema svakom od tih brojeva (MSISDN-ova). 

Ukoliko prilikom razgovora s Pretplatnikom Služba za korisnike primijeti da se njegova potrošnja povećala, predložit će mu da podnese zahtjev za povećanje iznosa dodijeljenog prema Pravilima. Pretplatnik može zatražiti povećanje iznosa određenog Pravilima jednom u dva mjeseca, a Tele2 zadržava pravo odbiti takav zahtjev u skladu s politikom upravljanja rizikom Tele2. 

Što činiti ako imam smartphone i treba mi povoljan pristup internetu?

Preporučamo aktivaciju jednog od podatkovnih paketa, koji vam omogućavaju povoljniju cijenu podatkovnog prometa. Više informacija potražite ovdje.  

Kako početi koristiti Tele2 na bonove?

Jednostavno - SIM karticu koju ste dobili u Tele2 start paketu stavite u mobilni uređaj, unesite četveroznamenkasti PIN broj te potom napravite jedan poziv ili pošaljite jednu SMS poruku (koji se naplaćuju).
Kako biste saznali koja je tarifa inicijalno aktivirana na karticu, utipkajte *130# i pritisnite tipku za pozivanje.

Kako promijeniti tarifu?

Tele2 korisnici bonova mogu promijeniti tarifu tako da pošalju SMS na broj 13888 sa sljedećim sadržajem:

SMART - za prijelaz na tarifu Smart,  
SMILEY - za prijelaz na tarifu Smiley, 
REVOLUCIJA - za prijelaz na tarifu Revolucija ili
PRICALICA - za prijelaz na tarifu Pričalica.  

Za više informacija pogledajte Cjenik. Trajanje pogodnosti definirano je važećim Cjenikom. Po isteku pogodnosti korisnik se vraća na osnovne cijene tarife na kojoj se nalazi do nadoplate novim odgovarajućim bonom.

Kako mogu provjeriti stanje računa?

Stanje na Tele2 računu na bonove možete provjeriti tako da utipkate *130# i pritisnete tipku za pozivanje.

U tarifama koje u sebi imaju uključenu određenu količinu minuta i podatkovnog prometa stanje paketa provjerite biranjem kombinacije *150#. Nakon toga slijedite upute na zaslonu ekrana.

Kako mogu nadoplatiti svoj Tele2 račun na bonove?

Tele2 račun na bonove možete nadoplatiti tako da utipkate *131*13-znamenkasti broj s bona# i pritisnete tipku za pozivanje.

Kako mogu provjeriti potrošnju unutar svoje pretplatničke tarife?

Za provjeru potrošnje prijavite se na Moj Tele2 portal ili pošaljite besplatnu SMS poruku na broj 13880 s ključnom riječi "TPO". Slanje SMS poruke na broj 13880 ne naplaćuje se u domaćem prometu. Provjera putem SMS poruke moguća je jednom u 24 sata. Služba za korisnike uslugu provjere stanja na računu pruža isključivo putem govornog automata na 095 1000 444. Poruke za trenutno stanje potrošnje informativnog su karaktera i ne moraju odgovarati stvarnom stanju računa s obzirom na moguća kašnjenja u obračunu.

Što je mjesečna naknada?

Mjesečna naknada je najmanji iznos računa koji plaćate svaki mjesec bez obzira koliko ste razgovarali. Ovisno o vrsti usluge i odabranom tarifnom modelu možete ga u cijelosti potrošiti na razgovore (ovisno o tarifnom modelu prema svim mrežama unutar Republike Hrvatske ili samo unutar Tele2 mreže u domaćem prometu), na SMS poruke (ovisno o tarifnom modelu), na podatkovne pakete te na međunarodne pozive osim roaminga (ovisno o tarifnom modelu).

Usluge SMS parkinga, mPrijevoza, sadržaja s dodanom vrijednosti i radijske frekvencije ne ulaze u mjesečne naknade. Nepotrošeni iznos ne prenosi se u sljedeći mjesec. 

Na koji je iznos ograničena moja mjesečna potrošnja?

Početna potrošnja određena Pravilima Tele2 za osiguranje naplate iznad iznosa mjesečne naknade za nove poslovne Tele2 korisnike određena je iznosima u Tablici 1.

Moj broj je isključen zbog dosizanja potrošnje određene Pravilima Tele2 za osiguranje naplate. Što sad?

Ukoliko nastupi privremeno isključenje, a želite nastaviti koristiti Tele2 usluge, možete kao osiguranje plaćanja usluga uplatiti iznos o kojem će vas informirati Služba za korisnike prilikom vašeg kontakta. Ako imate više pretplatničkih brojeva u Tele2 mreži, Pravila Tele2 za osiguranje naplate će se primjenjivati pojedinačno prema svakom od tih pretplatničkih brojeva. Možete zatražiti povećanje iznosa određenog Pravilima Tele2 za osiguranje naplate. Tele2 zadržava pravo odbiti takav zahtjev u skladu s pravilima upravljanja rizikom Tele2.

Na što sve trebam paziti prilikom prijenosa ugovora sa starog na novog pretplatnika?

Prilikom prijenosa ugovora sa starog na novog pretplatnika važno je obratiti pažnju na:

1. Prije potpisa Zahtjeva stari pretplatnik ima obvezu platiti sve dospjele račune. 
2. Stari pretplatnik i nakon potpisa Zahtjeva mora i dalje platiti sve račune koji mu stignu na naplatu.
3. Stari pretplatnik obvezuje se platiti pozive učinjene u roamingu do prijenosa broja, a koji mu nisu dospjeli na naplatu s posljednjim računom.

Ukoliko je stari pretplatnik ugovorno vezan, ugovorna obveza s minimalnom mjesečnom potrošnjom prenosi se na novog pretplatnika, pa je samim time novi korisnik dužan platiti iznos minimalne mjesečne potrošnje, a stari korisnik samo potrošnju u mjesecu kada je prijenos izvršen.

Posebne pogodnosti koje je stari korisnik imao neće se prenijeti na novog korisnika. Posebne pogodnosti su: razni popusti, refundacije, kompenzacije, Mukte brojevi ili drugi izvanredni uvjeti korištenja usluga i proizvoda Tele2.

Kako mogu aktivirati govornu poštu?

Tele2 pretplatnici govornu poštu aktiviraju pozivom u Službu za korisnike na broj 095 1000 444 i putem portala Moj Tele2.

Kako mogu trajno povećati iznos određen Pravilima Tele2 za osiguranje naplate?

Trajno povećanje iznosa određenog Pravilima Tele2 za osiguranje naplate možete zatražiti podnošenjem pisanog zahtjeva te kopije osobne iskaznice ovlaštene osobe u Službu za korisnike mailom, faxom ili poštom. Zahtjev treba sadržavati pečat tvrtke. Tele2 zadržava pravo odbiti takav zahtjev u skladu s politikom upravljanja rizikom Tele2.

Je li moguće privremeno povećati iznos određen Pravilima Tele2 za osiguranje naplate?

Moguće je, na način da se u traženom obračunskom razdoblju poveća iznos koji pretplatnikova potrošnja smije prelaziti, i to pozivom u Službu za korisnike te uplatom pologa o kojem će vas informirati Služba za korisnike prilikom vašeg kontakta. Istekom obračunskog razdoblja u kojem je iznos bio privremeno povećan, vratit će se početni iznos, a račun pretplatnika bit će umanjen za uplaćeni iznos pologa. Ukoliko na kraju obračunskog razdoblja nije potrošen sav polog, potrebno je ponoviti opisani postupak za privremeno povećanje ili će sljedeći račun opet biti umanjen za preostala sredstva iz pologa.

Što su Pravila Tele2 za osiguranje naplate?*

Pravila Tele2 za osiguranje naplate (dalje: Pravila) propisuju kriterije prema kojima se potrošnja pojedinog pretplatnika smatra rizičnom i/ili nenaplativom. Smatrat će se da je potrošnja pretplatnika koji je privatni korisnik rizična i/ili nenaplativa ako je veća od 400 kuna. Iznos od 400 kuna obuhvaća korištenje svih Tele2 usluga (pozivi, SMS/MMS, prijenos podataka i ostalo). Iznos potrošnje određen Pravilima počinje se obračunavati nakon što Pretplatnik u potpunosti iskoristi iznos mjesečne naknade ugovorenog tarifnog modela.

Pravila Tele2 za osiguranje naplate razlikuju se od Osobnog limita mjesečne potrošnje.

Tele2 zadržava pravo, ali ne preuzima i obvezu, privremeno isključiti Tele2 SIM karticu ako Pretplatnik dosegne iznos potrošnje određen Pravilima u tom obračunskom razdoblju. Ukoliko nastupi privremeno isključenje, a Pretplatnik želi nastaviti koristiti Tele2 usluge, može kao osiguranje plaćanja usluga uplatiti iznos o kojem će ga  Služba za korisnike informirati prilikom njegova kontakta s istom. Ako Pretplatnik ima više pretplatničkih brojeva u Tele2 mreži, Pravila će se primjenjivati pojedinačno prema svakom od tih brojeva (MSISDN-ova).

Ukoliko prilikom razgovora s Pretplatnikom Služba za korisnike primijeti da se njegova potrošnja povećala, predložit će mu da podnese zahtjev za povećanje iznosa dodijeljenog prema Pravilima. Pretplatnik može zatražiti povećanje iznosa određenog Pravilima jednom u dva mjeseca, a Tele2 zadržava pravo odbiti takav zahtjev u skladu s politikom upravljanja rizikom Tele2.

*Danom stupanja na snagu Pravila Tele2 za osiguranje naplate prestaju važiti Uvjeti Tele2 kreditnog limita. 

Pravila Tele2 za osiguranje naplate (PDF)

Što činiti ako koristim smartphone i treba mi povoljniji pristup internetu?

Preporučamo aktivaciju jednog od podatkovnih paketa, koji vam omogućavaju povoljniju cijenu podatkovnog prometa. Više informacija potražite ovdje.

Općenito o mobilnom internetu

Tele2 mreža podržava HSPA+, UMTS, EDGE i GPRS mrežnu tehnologiju.

Najveće moguće brzine prijenosa podataka u Tele2 mreži su:

HSPA+ –  do 21 Mbit/s u skidanju podataka, do 1,4 Mbit/s u slanju podataka
GPRS – do 51,2 kbit/s u skidanju podataka, do 51,2 kbit/s u slanju podataka
EDGE – do 236,8 kbit/s u skidanju podataka, do 236,8 kbit/s u slanju podataka

Kartu pokrivenosti UMTS/HSPA signalom provjerite ovdje.

Primio sam poruku koja me upozorava da sam dosegnuo dvostruki iznos potrošnje. Zašto sam ju dobio?

Poruka o dvostrukoj potrošnji informativnog je karaktera i obavještava vas da ste u tekućem mjesecu premašili dvostruki iznos ukupnog iznosa računa u odnosu na vašu prosječnu potrošnju u posljednja tri mjeseca. Ukoliko ste Tele2 korisnik kraće od 3 mjeseca, ovu poruku ste dobili jer ste premašili dvostruki iznos vaše mjesečne naknade ili minimalne mjesečne potrošnje tarife koju imate.

Što je kreditni limit?

Stupanjem na snagu Pravila Tele2 za osiguranje naplate, prestaju važiti Uvjeti Tele2 kreditnog limita.

Pravila Tele2 za osiguranje naplate propisuju kriterije prema kojima se potrošnja pojedinog pretplatnika smatra rizičnom i/ili nenaplativom. Potrošnja pretplatnika koji je privatni korisnik smatra se rizičnom i/ili nenaplativom ako je veća od 400 kuna. Iznos od 400 kuna obuhvaća korištenje svih Tele2 usluga (pozivi, SMS/MMS, prijenos podataka i ostalo) te se počinje obračunavati nakon što pretplatnik u potpunosti iskoristi iznos mjesečne naknade ugovorenog tarifnog modela.

Pravila Tele2 za osiguranje naplate razlikuju se od Osobnog limita mjesečne potrošnje.

Tele2 zadržava pravo, ali ne preuzima i obvezu, privremeno isključiti Tele2 SIM karticu ako pretplatnik dosegne iznos potrošnje određen Pravilima u tom obračunskom razdoblju. Ukoliko nastupi privremeno isključenje, a pretplatnik želi nastaviti koristiti Tele2 usluge, može kao osiguranje plaćanja usluga uplatiti iznos o kojem će ga Služba za korisnike informirati prilikom njegova kontakta. Ako pretplatnik ima više pretplatničkih brojeva u Tele2 mreži, Pravila će se primjenjivati pojedinačno prema svakom od tih brojeva (MSISDN-ova).

Ukoliko prilikom razgovora s pretplatnikom Služba za korisnike primijeti da se njegova potrošnja povećala, predložit će mu da podnese zahtjev za povećanje iznosa dodijeljenog prema Pravilima. Pretplatnik može zatražiti povećanje iznosa određenog Pravilima, a Tele2 zadržava pravo odbiti takav zahtjev u skladu s politikom upravljanja rizikom Tele2. 

Pravila Tele2 za osiguranje naplate (PDF)


Hoće li mi uvijek biti isključene odlazne usluge zbog dosizanja iznosa određenog Pravilima Tele2 o osiguranju naplate?

Tele2 zadržava pravo, ali ne preuzima i obvezu, privremeno isključiti Tele2 SIM karticu ako pretplatnik dosegne iznos potrošnje određen Pravilima Tele2 o osiguranju naplate u tom obračunskom razdoblju. 

Što je mjesečna naknada?

Mjesečna naknada je najmanji iznos računa koji plaćate svaki mjesec bez obzira koliko ste razgovarali. Ovisno o vrsti usluge i odabranom tarifnom modelu možete ga u cijelosti potrošiti na razgovore (ovisno o tarifnom modelu prema svim mrežama unutar Republike Hrvatske ili samo unutar Tele2 mreže u domaćem prometu), na SMS poruke (ovisno o tarifnom modelu), na podatkovne pakete te na međunarodne pozive osim roaminga (ovisno o tarifnom modelu).

Usluge SMS parkinga, mPrijevoza, sadržaja s dodanom vrijednosti i radijske frekvencije ne ulaze u mjesečne naknade. Nepotrošeni iznos ne prenosi se u sljedeći mjesec. 

Na koji je iznos ograničena moja mjesečna potrošnja?

Početna potrošnja određena Pravilima Tele2 za osiguranje naplate iznad iznosa mjesečne naknade za nove Tele2 korisnike je 400 kn, neovisno imate li trajni nalog. Primjerice, ako imate mjesečnu naknadu na određenoj pretplati u iznosu od 50 kn, vaš broj može biti privremeno isključen kada dosegnete iznos od 450 kn, koji uključuje vašu mjesečnu pretplatu od 50 kn i iznos potrošnje određen Pravilima Tele2 za osiguranje naplate.

Moj broj je isključen zbog dosizanja potrošnje određene Pravilima Tele2 za osiguranje naplate. Što sad?

Ukoliko nastupi privremeno isključenje, a želite nastaviti koristiti Tele2 usluge, možete kao osiguranje plaćanja usluga uplatiti iznos o kojem će vas informirati Služba za korisnike prilikom vašeg kontakta. Ako imate više pretplatničkih brojeva u Tele2 mreži, Pravila Tele2 za osiguranje naplate će se primjenjivati pojedinačno prema svakom od tih brojeva (MSISDN-ova). 

Kako mogu trajno povećati iznos određen Pravilima Tele2 za osiguranje naplate?

Trajno povećanje iznosa određenog Pravilima Tele2 za osiguranje naplate možete zatražiti podnošenjem pisanog zahtjeva te kopije osobne iskaznice u Službu za korisnike mailom, faxom ili poštom. Tele2 zadržava pravo odbiti takav zahtjev u skladu s politikom upravljanja rizikom Tele2.

Je li moguće privremeno povećati iznos određen Pravilima Tele2 za osiguranje naplate?

Moguće je, na način da se u traženom obračunskom razdoblju poveća iznos koji pretplatnikova potrošnja smije prelaziti, i to pozivom u Službu za korisnike te uplatom pologa o kojem će vas informirati Služba za korisnike prilikom vašeg kontakta. Istekom obračunskog razdoblja u kojem je iznos bio privremeno povećan, vratit će se početni iznos.

Hoće li mi uvijek biti isključene odlazne usluge zbog dosizanja iznosa određenog Pravilima Tele2 o osiguranju naplate?

Tele2 zadržava pravo, ali ne preuzima i obvezu, privremeno isključiti Tele2 SIM karticu ako pretplatnik dosegne iznos potrošnje određen Pravilima Tele2 o osiguranju naplate u tom obračunskom razdoblju.

Tele2.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti web trgovine. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima saznajte ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Tele2.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Tele2.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se