POKRIVENOST

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Kako mogu provjeriti na kojem je signalu moj telefon?
Kako bi saznali na kojem se signalu nalazite, potrebno je ukucati *107# i pritisnuti tipku za pozivanje. Sustav će vam odgovoriti koji signal koristite (Tele2 ili T-Mobile).
Koje brzine podržava Tele2 mreža?

Tele2 mreža podržava HSPA, EDGE i GPRS mrežnu tehnologiju. Najveće moguće brzine u Tele2 mreži za ove tehnologije su:

LTE - do 150 Mbit/s za skidanje podataka (download), do 50 Mbit/s za slanje podataka (upload)

HSPA - Do 42 Mbit/s pri skidanju podataka (download), do 5,7 Mbit/s pri slanju podataka (upload)

EDGE - Do 236,8 kbit/s pri skidanju podataka (download), do 118,4 kbit/s pri slanju podataka (upload)

Najveće brzine ostvarive su samo u odgovarajućim uvjetima (odgovarajuća razina signala, model uređaja te trenutna opterećenost mreže).

Što je to HSPA, mogu li ga koristiti?
HSPA je engleska kratica za High Speed Packet Access, odnosno, u slobodnom prijevodu, Paketni pristup velikih brzina. Označava tehnologiju kojom se nadograđuju postojeće 3G mreže kako bi se omogućile trenutno dostupne brzine prilikom skidanja podataka od 42 megabita u sekundi i do 5,7 megabita u sekundi prilikom slanja podataka.
Što je to EDGE?
EDGE je engleska kratica za Enhanced Data Rates for Global Evolution i označava tehnologiju kojom se nadograđuju postojeće GSM/GPRS mreže, a koja omogućuje veće brzine prijenosa podataka nego GPRS mreža.
Što je to GPRS?
GPRS je engleska kratica za General Packet Radio Service koja označava tehnologiju prijenosa podataka kojom se nadograđuju GSM (2G) mreže.
Kada će u mojem mjestu biti dostupne najviše brzine pristupa internetu?
Za informaciju dostupnih brzina u sljedećih 6 mjeseci ovisno o mjestu, nazovite Tele2 Službu za korisnike na 095 1000 444.
Je li brzina prijenosa podataka zajamčena?
Brzina nije zajamčena, ali 4G i 3G mreža daju maksimum od svojih raspoloživih kapaciteta u danim okolnostima. Najveće brzine ostvarive su samo u odgovarajućim uvjetima (odgovarajuća razina signala, model uređaja te trenutna opterećenost mreže).
Što je to LTE?
LTE je skraćenica od engleske složenice Long Term Evolution (dugoročna evolucija) i ime je za bežičnu telekomuniacijsku tehnologiju te spada u tzv. četvrtu generaciju (4G). 

4G tehnologija donosi napredak u tehnološkom razvoju mobilnih komunikacija i predstavlja trenutno najnapredniju komercijalno dostupnu tehnologiju bežične razmjene podataka. Kao i svaka dosadašnja evolucija tehnologije mobilnih komunikacija, i 4G donosi prednosti koje su najprimjetnije u ukupno ugodnijem korištenju interneta, bilo da se radi o brzini surfanja web stranicama, slanju i primanju velikih dokumenata poput audio ili video materijala kao i on-line gledanju video sadržaja koje ćete moći gledati u većoj kvaliteti.