Tehnička podrška

Pokrivenost

Želite provjeriti pokrivenost signalom u vašem gradu ili mjestu? Ili vas zanimaju dostupne brzine surfanja? Sve informacije možete saznati ovdje.
Karta pokrivenosti
Želite li provjeriti pokrivenost 4G (LTE)/UMTS/GSM signalom dovoljno je da u padajućem izborniku u karti pokrivenosti odaberite odgovarajuće naselje. 
Za prikaz aplikacije molimo omogućite funkcionalnost JavaScript-a u vašem internet pregledniku .

Pokrivenost prikazana na karti odnosi se na otvoreni i zatvoreni prostor no stvarna pokrivenost signalom može odstupati zbog čimbenika poput konfiguracije terena ili ako se nalazite u različitim zatvorenim prostorima. 

4G+ signal implementiran je na područjima s najvećim prometom uključujući područja svih većih gradova i turističkih središta. Trenutno 4G+ pokrivenost dostupna na donjoj karti.
Brzine surfanja
Tele2 mreža podržava 4G+/4G(LTE), HSPA, EDGE i GPRS mrežne tehnologije prijenosa podataka.

Najveće moguće brzine u Tele2 mreži za ove tehnologije su:
• 4G+/4G (LTE) - do 150 Mb/s za skidanje podataka (download), do 50 Mb/s za slanje podataka (upload)
• HSPA – do 42 Mb/s za skidanje podataka (download), do 5,7 Mb/s za slanje podataka (upload)
• EDGE - do 236,8 kb/s za skidanje podataka (download), do 118,4 kb/s za slanje podataka (upload)
• GPRS - Do 51,2 kb/s pri skidanju podataka (download), do 25,6 kb/s pri slanju podataka (upload)

Najveće brzine ostvarive su samo u odgovarajućim uvjetima: odgovarajuća razina signala, model uređaja, trenutna opterećenost mreže te morate koristiti 4G SIM karticu za korištenje 4G+/4G mreže.
Izbor tehnologije pristupa internetu (4G+/4G, HSPA, EDGE, GPRS) ovisi o pokrivenosti lokacija te modelu uređaja i kao i koristite li 3G ili 4G SIM karticu.

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Niste pronašli rješenje svog problema? Potražite odgovor u često postavljanim pitanjima...

prikaži sve

Što je to 4G ili 4G+ mreža?

4G (LTE) je četvrta generacija mobilne mreže koja nasljeđuje 3G mobilnu mrežu i koja vam omogućuje najbrži mobilni internet na vašem mobitelu, tabletu ili računalu te gledanje i dijeljenje video sadržaja u HD rezoluciji. Za korištenje 4G mreže trebate imati uređaj koji podržava 4G mrežu te 4G SIM karticu.  
4G signal Tele2 mreže omogućen je za 98% stanovništva, a dostupnost 4G signala na lokaciji gdje prebivate možete provjeriti na karti pokrivenosti na tele2.hr/podrska-korisnicima/tehnicka-podrska/pokrivenost/cc26/. 

Korisnici na 4G ili 4G+ mreži imaju dostupne sljedeće brzine pristupe internetu: 
• do 150 Mb/s prilikom skidanja podataka i 50 Mb/s prilikom slanja podataka za pretplatnike te 
• do 75Mb/s prilikom skidanja podataka i 25Mb/s prilikom slanja podataka za korisnike bonova 
4G+ mreža donosi veće brzine surfanja od 4G mreže zbog boljeg korištenja mrežnih resursa koji su trenutno dostupni ako vaš model uređaja podržava 4G+ tehnologiju. Pogledajte na tele2.hr/privatni-korisnici/mobiteli/uz-pretplatu/ koji uređaji u Tele2 ponudi podržavaju 4G+ tehnologiju. 

Također, brzina pristupa internetu ovisi o razini 4G ili 4G+ signala, modelu uređaja te trenutnoj opterećenosti mreže. 

Što 4G+ mreža znači za mene?

Ako imate 4G+ uređaj, tada ćete moći koristiti puni potencijal svojeg uređaja surfajući još brže na 4G+ mreži u odnosu na 4G mrežu.

Kako mogu omogućiti 4G ili 4G+ mrežu na svom uređaju? Podržava li moj mobitel 4G ili 4G+ mrežu? Kako to mogu provjeriti? Trebam li novu SIM karticu?

• Vaš uređaj treba podržavati 4G+ mrežu i trebate imati 4G SIM karticu. U tom slučaju, bit će vam vidljiva 4G+ oznaka na uređaju dok surfate u području 4G+ mreže. Iphone uređaji koji podržavaju 4G+ mrežu ne prikazuju oznaku da surfate na 4G+ mreži. 
• Na većini uređaja, u postavkama se ne navodi posebno 4G+ mreža ali trebate imati uključenu opciju spajanja 4G signal. Obično se nalazi u postavkama uređaja pod mobilnim mrežama/odabir načina rada koji može biti 2G ili 2G/3G/4G.  
• Možete provjeriti za vaš uređaj na internetu podržava li 4G+ (LTE) mrežu te koji uređaji u Tele2 ponudi podržavaju 4G+ mrežu na tele2.hr/privatni-korisnici/mobiteli/uz-pretplatu/ 
• Provjerite imate li 4G SIM karticu pozivom Službi za korisnike ili posjetite najbliže Tele prodajno mjesto gdje ujedno možete i zamijeniti SIM karticu bez naknade ako ona ne podržava 4G signal.  

Brzina pristupa internetu ovisi o razini 4G ili 4G+ signala, modelu uređaja te trenutnoj opterećenosti mreže. 
 

Postoji li 4G mreža tamo gdje ja živim? Kad će 4G signal doći u moje mjesto/na područje gdje se krećem?

4G signal Tele2 mreže omogućen je za 98% stanovništva, a dostupnost 4G signala na lokaciji gdje prebivate možete provjeriti na karti pokrivenosti na tele2.hr/podrska-korisnicima/tehnicka-podrska/pokrivenost/cc26/.

Postoji li 4G+ mreža tamo gdje ja živim? / Kad će 4G+ signal doći u moje mjesto/na područje gdje se krećem?

4G+ signal implementiran je na područjima s najvećim prometom uključujući područja svih većih gradova i turističkih središta. Da biste ga mogli koristiti, morate imati uređaj koji podržava 4G+ mrežu te 4G SIM karticu. Ako vam uređaj podržava 4G+ mrežu, bit će vam vidljiva 4G+ oznaka na vašem uređaju dok surfate u području 4G+ mreže te ako koristite 4G SIM karticu. Iphone uređaji koji podržavaju 4G+ signal ne prikazuju oznaku za 4G+ (LTEA) već samo LTE.