Tehnička podrška

Postavke za mobilne uređaje

Kako biste mogli koristiti uslugu prijenosa podataka potrebno je da na vašem mobilnom uređaju imate ispravno unesene postavke. 

Automatske postavke možete zatražiti slanjem SMS poruke sadržaja Tele2 na broj 13777 nakon čega ćete primiti SMS s postavkama. Slijedite upute kako biste instalirali postavke, te nakon toga na kratko ugasite i ponovno upalite mobitel. 

Ako vam nakon instaliranja automatskih postavki, prijenos podataka nije uključen, pokušajte ručno unijeti postavke:

Naziv profila: Tele2 Internet
APN: internet.tele2.hr
Proxy: isključeno
MMS centar: http://mmsc.tele2.hr
MMS proxy: 193.012.040.066
MMS ulaz: 8080
MCC: 219
MNC: 02


Nakon ručnog unosa postavki također je potrebno ugasiti i upaliti uređaj. 

Detaljne upute za vaš uređaj iz Tele2 ponude možete potražiti niže pod „Ručnim MMS i Data postavkama“.

Ako se vaš mobilni uređaj ne nalazi u ponuđenom izborniku (u Tele2 ponudi), molimo vas koristite, gore navedenu, opću uputu.

 

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Niste pronašli rješenje svog problema? Potražite odgovor u često postavljanim pitanjima...

prikaži sve

Kako mogu zatražiti automatske postavke za MMS?

Za uspješno primanje i slanje MMS poruka trebate imati uključenu MMS uslugu te ispravne postavke za mobilni uređaj. Ako ne možete primati i/ili slati MMS, pošaljite besplatnu SMS poruku sadržaja Tele2 na 13777 za uključenje usluge. Uskoro ćete primiti SMS poruku s postavkama. Aktivirajte uslugu tako da pratite upute.

Ako koristite mobilni uređaj novije generacije, tzv. smartphone, postavke nećete moći dobiti slanjem navedene SMS poruke, već ćete morati napraviti ručnu konfiguraciju postavki. Na stranici Postavke pod "Ručne MMS i Data postavke" iz padajućeg izbornika odaberite svoj model mobitela i prikazat će vam se postavke koje trebate ručno unijeti.


Moj mobilni uređaj ne podržava MMS. Mogu li primati MMS poruke?

Ukoliko vaš mobilni uređaj ne podržava MMS, sliku možete provjeriti putem sljedeće poveznice.

Zašto mi se podatkovna veza prekinula ili usporila?

Tele2 nudi podatkovnu mrežu na području cijele Hrvatske koja je pokrivena Tele2 i T-mobile signalom. Provjerite dostupne brzine mobilnog interneta Tele2 mreže na našoj stranici Pokrivenost i brzine. Ukoliko niste na Tele2 signalu, može se dogoditi da koristite samo GSM podatkovnu mrežu u nacionalnom roaming-u. Provjerite na kojoj se mreži nalazite slanjem kratkog koda *107#.

Također, prilikom prelaska s Tele2 signala na signal drugog operatera, podatkovna veza će biti prekinuta i potrebno ju je ponovno uspostaviti.


Što je APN i zašto mi je potreban?

APN (Access Point Name - pristupna točka) je izlazna točka iz Tele2 GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA podatkovne mreže na internet. APN koji trebate koristiti za pristup internetu preko Tele2 podatkovne mreže je mobileinternet.tele2.hr i on je već unesen u Tele2 Mobile Partner ili Tele2 Connect aplikaciju.