Internet uz pretplatu

Odaberi idealnu tarifu za sebe i surfaj kad god i gdje god poželiš. Uzmi 10 GB ako ti internet treba samo za osnovno korištenje, a želiš li koristiti internet bez ograničenja i brige o troškovima, za tebe smo kreirali tarifu BEZBROJ GB. 

Uz odabranu tarifu interneta odaberi i jedan od naših WiFi routera te uživaj u blagodatima Tele2 pokućnog interneta i uvijek surfaj uz 4G ili 4G+ tehnologiju! 

Brzina ovisi o razini signala, modelu uređaja te trenutnoj opterećenosti mreže. Provjeri našu kartu pokrivenosti.


Kvaliteta mobilne usluge ovisi o opterećenosti mreže, jačini signala i karakteristikama uređaja te nije moguće garantirati minimalnu brzinu niti dostupnost usluge u svako doba i na svakoj lokaciji.

Postani korisnik Tele2 interneta – odaberi svoju idealnu tarifu i uređaj te surfaj na 4G ili 4G+ tehnologiji!
 
Surfaj, gledaj filmove, igraj, pregledavaj slike i komentiraj, čitaj mailove posvuda i u svako vrijeme. 

• tarifu DESET GB plaćat ćeš samo 99 kn
• tarifu PEDESET GB plaćat ćeš samo 139 kn 
• tarifu STO GB plaćat ćeš samo 159 kn
• 
tarifu BEZBROJ GB plaćat ćeš samo 169 kn

Potrošiš li sav internet iz svoje tarife, možeš jednostavno nastaviti surfati po cijeni 1 kn za GB.

Preuzmi savjetnik za najbolje korisničko iskustvo pri korištenju mobilnog neta.

Stanje računa i potrošnju možeš provjeriti na korisničkom portalu Moj Tele2.

Tele2 mobilni internet na pretplatu dostupan je i u našem Tele2 webshopu, a prije same kupovine provjeri kartu pokrivenosti mreže i brzine surfanja za svoju lokaciju na web stranici www.tele2.hr/kartapokrivenosti/
 
Kvaliteta mobilne usluge ovisi o opterećenosti mreže, jačini signala i karakteristikama uređaja te nije moguće garantirati minimalnu brzinu niti dostupnost usluge u svako doba i na svakoj lokaciji.

Cjenik telekomunikacijskih usluga
 
BEZBROJ GB
Mjesečna naknada 169 kn/mj
Podatkovni paket BEZBROJ
SMS 0,95 kn/SMS
Obračunska jedinica 100 kB
STO GB
Mjesečna naknada 159 kn/mj
Podatkovni paket 100GB
SMS 0,95 kn/SMS
Obračunska jedinica 100 kB
PEDESET GB
Mjesečna naknada 139 kn/mj
Podatkovni paket 50GB
SMS 0,95 kn/SMS
Obračunska jedinica 100 kB
DESET GB
Mjesečna naknada 99 kn/mj
Podatkovni paket 10GB
SMS 0,95 kn/SMS
Obračunska jedinica 100 kB

Uvjeti korištenja


Najčešća pitanja

1. Tko sve može aktivirati tarife Internet i od kada su dostupne za aktivaciju? 
Tarife mogu aktivirati svi novi i postojeći korisnici, privatni i poslovni pretplatnici. Nove tarife su dostupne za aktivaciju od 24. travnja 2017. 

2. Koje su nove tarife za mobilni internet i kolika im je cijena?
Od 24.04.2017 u Tele2 ponudi su dostupne tarife:
DESET GB za 99kn
PEDESET GB za 139kn
STO GB za 159kn
BEZBROJ GB za 169kn

3. Zašto ugovoriti Tele2 mobilni internet?
Tele2 mobilni internet koristi 4G ili 4G+ tehnologiju koja, ovisno o uvjetima u kojima se usluga koristi, pruža visoke brzine primanja podataka (downloada) i slanja podataka (uploada), koja vam omogućuje najbrži mobilni internet na vašem mobitelu, tabletu ili računalu te gledanje i dijeljenje video sadržaja u HD rezoluciji. Pored tehnologije, za potpunu slobodnu surfanja Tele2 mobilni internet nudi i potpuno neograničenu količinu podatkovnog prometa u tarifi BEZBROJ GB.

Dodatno, Tele2 rješenje: 
- je u potpunosti mobilno, korisnik ga može premiješati kako poželi, sve što mu treba je priključak na struju
- ne zahtijeva posjete tehničara i/ili instalatera nego korisnik u nekoliko minuta može započeti sa korištenjem usluge, 
- brzo i jednostavno se koristi (plug 'n' play).

4.Kako da odlučim koja tarifa mobilni internet je za mene najbolja?
Ovisno o vašim osobnim potrebama. Kako se promet i korištenje interneta povećava, za potpunu bezbrižnosti i slobodu mi preporučamo tarifu sa BEZBGROJ GB.
Tarifu BEZBROJ GB sugeriramo korisnicima ako ne žele razmišljati koliko interneta troše.

Tarifu 10 GB preporučamo samo korisnicima koji imaju male potrebe spram interneta i/ili malo konzumiraju audio i video sadržaja (npr. žele koristiti samo za tablet ili mobilni uređaj u pokretu)
Tarife 50 GB i 100GB sugeriramo korisnicima koji putuju na vikendice ili su na privremenom boravku na određenoj lokaciji nekoliko mjeseci godišnje.

5. Kolika je cijena dodatno prenesenih podataka u novim tarifama? 
Cijena dodatno prenesenih podataka na tarifama DESET GB, PEDESET GB  i STO GB je 1 kn (s PDV-om) za 1 GB.

6. Je li BEZBGROJ GB tarifa zaista neograničena kako ju prikazujete?
Svaka neograničena telekomunikacijska usluga uvijek ima određeno načelo pravednog korištenja u sklopu Uvjeta korištenja. Njegova svrha je zaštita tebe kao korisnika od zlonamjernog korištenja usluga kako bismo ti omogućili istu kvalitetu pristupa mreži od prvog do zadnjeg GB u mjesecu.
Svim korisnicima BEZBROJ GB pokućnog interneta dodijeljeno je gotovo nedostižnih 1TB (1024 GB) podatkovnog prometa mjesečno. Nakon potrošenih 1TB zadržavamo pravo smanjivanja brzine na 1Mbps kako bi osigurali visoku kvalitetu korištenja Tele2 usluga za sve korisnike samo u periodu od 18-23h u danu, do isteka tog mjeseca. 1Mbps i dalje osigurava odlično korisničko iskustvo u tom periodu najvećeg opterećenja mreže, a u ostatku dana slobodno surfaj po redovnim brzinama.

7. Spuštate brzinu na 1 Mbps? Što mogu na toj brzini raditi na internetu? 
Brzina je i dalje dovoljna za uobičajeno korištenje mobilnog interneta, pregled web stranica, slušanje glazbe, primanje i slanje mailova, korištenje društvenih mreža i komunikacijskih aplikacija. Brzina je 1Mbps samo tijekom 5h u danu i to ako korisnik prijeđe 1TB te će biti aktivirano samo ako se za time pojavi potreba zbog osiguranja kvalitete pristupa internetu / korištenja Tele2 usluga.

8. Zašto se brzina smanjuje baš u periodu od 18:00 – 22:59 h? 
Podsjećamo kako se brzina smanjuje tek nakon gotovo nedostižnih 1TB podatkovnog prometa mjesečno, samo ako se pojavi potreba, nije uvijek. Vrijeme koje smo postavili je period u kojem je najveće opterećenje mreže i ovim osiguravamo svim korisnicima istu kvalitetu pristupa mreži, a brzina je i dalje dovoljna za uobičajeno korištenje Interneta. Nažalost iz ovih razloga nije moguće odabrati drugi period, ali u drugom periodu možete surfati po redovnim brzinama.

9. Mogu li sam provjeriti na tarifi BEZBROJ GB koliko mi je još prometa ostalo prije nego krene primjena načela pravednog korištenja interneta?
Načelo pravednog korištenja interneta će vam se početi primjenjivati ako se pojavi potreba i tek nakon što ste potrošili 1TB (1024GB), za slučaj da želite provjeriti koliko vam je prometa ostalo do eventualne primjene načela možete kontaktirati našu Službu za korisnike.

10. Ako koristim BEZBROJ GB, hoću li dobiti neku obavijest kada prijeđem onaj 1TB bez ograničavanja brzine?
Da, poslat ćemo vam informativnu poruku kad dođete do 1TB. Dodatno, biti ćete preusmjereni na stranicu Mobilno surfanje gdje ćete dobiti informaciju o dosegnutom prometu. Nakon toga nastavljate slobodno surfati bez ikakvih dodatnih naplata

11. Ali bilo tko mi onda može odabrati korištenje podatkovnog prometa izvan tarife i tako mi povećati račune za internet? 
Samo osoba koja je ugovorila Tele2 mobilni internet može odabrati korištenje podatkovnog prometa izvan tarife i to na korisničkom portalu Moj Tele2, bilo kojem Tele2 prodajnom mjestu ili pak pozivom Službi za korisnike jer na svakom od navedenih kanala mora proći proces identifikacije prije nego se omogući odabir korištenja podatkovnog prometa izvan tarife. 

12. Kolika je maksimalna brzina downloada/uploada na 4G ili 4G+ tehnologiji? 
Kada govorimo o maksimalnim brzinama downloada (primanja sadržaja) / uploada (slanja sadržaja), one su u praksi nešto niže jer ovise o razini 4G ili 4G+ signala, modelu uređaja te trenutnoj opterećenosti mreže. Na svim novim tarifama Tele2 mobilnog interneta korisnici imaju dostupnu maksimalnu brzinu DL-a (primanja sadržaja) i uploada (slanja sadržaja) i to 150 Mb/s primanje i 50 Mb/s slanje sadržaja. 

13. Ako potrošim promet iz tarife, mogu li si aktivirati neki povoljni dodatni paket kako bi mogao i dalje koristiti internet, a da se ne moram bojati visokog računa?
Korisnici Tele2 mobilnog interneta su zaštićeni od prekomjerne potrošnje zbog korištenja podatkovnog prometa te korisnici bez straha mogu iskoristiti i posljednji GB unutar ugovorene tarife. Po iskorištenju posljednjeg MB iz tarife, podatkovni promet se zbog zaštite korisnika zaustavlja te se korisnika preusmjerava na korisnički portal Moj Tele2 gdje će moći odabrati nastavak korištenja podatkovnog prometa po cijeni 1 kn za 1GB bez obzira na kojoj su novoj tarifi. 

Preporučamo tarifu BEZBROJ GB u kojoj za korisnike nema nikakvog dodatnog troška za korištenje podatkovnog prometa izvan tarife.

14. Uključuje li mjesečna naknada tarifa i Naknadu za pristup mreži? 
Dobra vijest za sve korisnike novih tarifa Interneta je da se Naknada za pristup mreži ne naplaćuje. 

15. Kažete kako se na novim tarifama ne plaća Naknada za pristup mreži. Vrijedi li to i za mene ako prijeđem sa svoje trenutne tarife na novu? Ako da, kako će mi se naplatiti Naknada za pristup mreži u mjesecu kada promijenim tarifu?
Ako se postojeći korisnik i aktivirate novu tarifu Interneta Naknada za pristup mreži će vam se prestati naplaćivati već od mjeseca u kojem je promjena tarife napravljena npr. ako je promjena tarife napravljena 15.05., već za svibanj se neće naplatiti Naknada za pristup mreži

16. Moram li dodatno plaćati za 4G ili 4G+ uslugu? 
Ne, maksimalne 4G ili 4G+ brzine su standardan dio Tele2 tarifa za Internet. 

17. Mogu li zamijeniti svoj uređaj koji ne podržava 4G/4G+ mrežu sa nekim koji podržava?

U bilo kojem trenutku možete postojeći uređaj koji koristite, a koji ne podržava korištenje 4G/4G+ signala, zamijeniti sa nekim koji podržava. 

Za optimalno korištenje 4G+ usluge preporučamo neki od uređaja iz Tele2 ponude na tele2.hr/privatni-korisnici/mobiteli/uz-pretplatu/. 

Mogućnost kupovine uređaja uz pretplatu ovisi o trenutnom statusu tj. jeste li pretplatnik kojem je ugovorna obveza u tijeku ili ste bez ugovorne obveze odnosno unutar 90 dana do isteka ugovorne obveze ili ste korisnik bonova ili prelazite iz druge mreže. 

Korisnici bonova mogu provjeriti ponudu mobilnih uređaja koji podržavaju 4G na stranici tele2.hr/privatni-korisnici/mobiteli/na-bonove/   

18. Hoće li se brzina interneta usporiti nakon što odaberem korištenje podatkovnog prometa izvan tarife? 
U Tele2 tarifama za mobilni internet korisnik uvijek surfa na maksimalnim dostupnim brzinama, bez obzira radi li se o surfanju korištenjem podatkovnog prometa uključenog u mjesečnu naknadu tarife ili korištenjem podatkovnog prometa izvan mjesečne naknade tarife. Za detalje tarife BEZBROJ GB pogledati pitanje 6.

19. Hoću li dobiti SMS ili neku drugu obavijest kada potrošim promet uključen u mjesečnu naknadu tarife?
Da, poslat ćemo vam poruku o potrošnji kada ona dosegne 100% potrošnje podataka uključenih u mjesečnu naknadu tarife. No svakako preporučamo korištenje korisničkog portala Moj Tele2.
Za bezbrižno surfanje preporučamo tarifu BEZBROJ GB s kojom možete zaboraviti na poruke o potrošnji i bilo čemu drugome.

20. Mogu li još uvijek aktivirati stare Tele2 tarife za Internet? 
Ne. Nakon 24. travnja 2017. za aktivaciju su dostupne samo nove tarife.

21. Kolika je cijena SMS poruke u novim tarifama? 
Cijena SMS poruke je 0,95 kn. 

22. Koji APN koristim na novim Tele2 mobilni internet tarifama? 
Koristite APN mobileinternet.tele2.hr

23. Koja je obračunska jedinica u novim tarifama? 
Obračunska jedinica u svim tarifama za mobilni internet je 100 kB. 

24. Postoji li probni period uz nove tarife za mobilni internet? 
Da, Tele2 korisnik koji ugovori uslugu mobilnog interneta ima pravo na pet dana probnog perioda. Prvim danom probnog perioda smatra se dan nakon sklapanja ugovora. U slučaju raskida unutar probnog perioda, korisniku će biti naplaćen proporcionalno obračunat iznos mjesečne naknade i ostvareni promet. Promet koji korisnik ostvari iznad proporcionalno obračunatog iznosa MB uključenih u mjesečnu naknadu, bit će mu naplaćen prema važećem Cjeniku.

25. Koliko je obvezno ugovorno vezivanje uz nove tarife za mobilni internet?
Nove tarife Mobilni internet možete ugovoriti i bez obveznog trajanja ugovora. No, uz ugovaranje obveznog trajanja ugovora na 12 mjeseci ili 24 mjeseca ostvarujete pogodnost u obliku niže cijene modema ili tableta. 

26. Što ako za vrijeme obaveznog trajanja pretplatničkog odnosa odlučim raskinuti ugovor? 
U slučaju da korisnik jednostrano raskine ugovor prije isteka obveznog trajanja pojedinačnog pretplatničkog odnosa, korisnik je obvezan Tele2 jednokratno isplatiti mjesečne naknade za ostatak razdoblja obveznog trajanja ugovora ili naknadu u visini popusta na proizvode i usluge koje je ostvario ako je plaćanje te naknade povoljnije za korisnika. 

27. Hoću li dobiti SMS obavijest kad potrošim GB uključene u mjesečnu naknadu? 
Da, poslat ćemo vam poruku o potrošnji kada ona dosegne 100% potrošnje podataka uključenih u mjesečnu naknadu tarife. Dodatno, biti ćete preusmjereni na stranicu mbb.tele2.hr na kojoj ćete imati uputu što sljedeće učiniti za nastavak surfanja. No svakako preporučamo korištenje korisničkog portala Moj Tele2 gdje ćete uz potrošnju podatkovnog prometa moći odabrati i surfanje nakon uključenja zaštite od prekomjerne potrošnje. 

NAPOMENA: Sistemske SMS obavijesti o potrošnji te informacije o potrošnji iz nekog dodatnog programa isključivo su informativnog karaktera i ne mogu biti osnova za obračun korištenja usluge. 

28. Ako već imam neku drugu Tele2 podatkovnu pretplatničku tarifu, na koji način mogu promijeniti tarifni model? 
Dozvoljene promjene na tarifama za mobilni internet određene su Pravilima promjena podatkovnih tarifa za Tele2 pretplatnike. 

29. Mogu li Tele2 mobilni internet koristiti u inozemstvu? 
Ne možete koristiti Tele2 mobilni internet u inozemstvu. 

30. Koliko je točna obavijest o potrošnji koju sam dobio putem SMS obavijesti?
SMS obavijest je isključivo informativnog karaktera, a sve detalje o spajanjima, trajanju sesija te cijeni možete vidjeti na specifikaciji uz mjesečni račun. Mjesečni račun u svakom trenutku možete pronaći i na korisničkom portalu Moj Tele2.
 
Tele2 nova generacija interneta

U TELE2 INTERNET JE
STVARNO NEOGRANIČEN

Vidiš neograničeno, a misliš si "da, baš!"? Ali čitaj dalje.

Svaka neograničena telekomunikacijska usluga uvijek ima određeno načelo pravednog korištenja u sklopu Uvjeta korištenja. Njegova svrha je zaštita tebe kao korisnika od zlonamjernog korištenja usluga kako bismo ti omogućili istu kvalitetu pristupa mreži od prvog do zadnjeg GB u mjesecu. To osigurati nije lako, ali smo pronašli način i zato u Tele2 neograničeno stvarno znači neograničeno.

Svim korisnicima BEZBROJ GB interneta dodijeljeno je gotovo nedostižnih 1TB podatkovnog prometa mjesečno. Nakon potrošenih 1TB zadržavamo pravo smanjivanja brzine na 1Mbps samo u periodu od 18-23h u danu, do isteka tog mjeseca. 1 Mbps i dalje osigurava odlično korisničko iskustvo u tom periodu najvećeg opterećenja mreže, a u ostatku dana slobodno surfaj po redovnim brzinama, i gomilaj terabajta koliko ti srce želi.

Stvarno neograničeno.

Bezbroj razloga za pokućni internet

Odaberi BEZBROJ GB interneta i Wi-Fi router i uživaj u blagodatima Tele2 pokućnog interneta.

4G Internet
Kvaliteta mobilne usluge ovisi o opterećenosti mreže, jačini signala i karakteristikama uređaja te nije moguće garantirati minimalnu brzinu niti dostupnost usluge u svako doba i na svakoj lokaciji.